Scroll Top

40 år av erfarenhet

40 år av erfarenhet av kablagetillverkning. GARAM Elektronik ABs resa började för 40 år sedan. Genom hårt arbete och branscherfarenhet har vi lyckats utveckla ett modernt bolag, som mår bättre än någonsin. Vi arbetar med de främsta leverantörerna inom området.

Vi tillverkar kablage, kabelstammar och jobbar med boxbuilding. Våra två tillverkningsenheter i  Vallentuna och i Suure-Jaani i Estland ger oss möjlighet att alltid hitta det effektivaste upplägget i samråd med våra kunder.

Vårt huvudsakliga produktfokus ligger på kontaktdon, kablagekapslingar, förskruvningar och  kopplingsplint. Vi har idag ett av marknadens bredaste sortiment av kvalitetsprodukter inom förbindningsteknik och ett fantastiskt team av kunniga medarbetare.

AFFÄRSMODELL

Med 40 år av erfarenhet från branschen erbjuder Garam en unik kombination.

Teknikavdelningen arbetar tillsammans med vår säljorganisation och våra kunder. Vi strävar efter att alltid hitta bästa tänkbara sätt lösa kundernas behov och väger in såväl tekniska som ekonomiska aspekter.

 • Distributör – komponenter  direkt från fabrik
  Inga mellanhänder
  Kvalitetssäkrade slutprodukter
  Världsledande fabrika
 • Konstruktion och beredning
  Ritningshjälp
  Framtagning av BOM-listor
  0-serier och testfixturer
 • Egen produktion
  Egenägd produktion i  Vallentuna och Suure-Jaani.
  Dokumenterad kontroll genom hela produktionsprocessen.
  ISO 9001, ISO14001 och IPC-620
Martin Johansson
VD

För oss betyder kvalitet omsorg om hela processen från det första mötet till leverans av den färdiga produkten. För oss går hög kvalitet hand i hand med kostnadseffektivitet och är en avgörande faktor för långa och gynnsamma kundrelationer.

VÅR STORY

Sedan 1977 då bolaget grundades har mycket hunnit hända. En av de viktigaste milstolparna i vår resa vad då Amphenol utsåg Garam till distributör år 1993. Sedan år 1998 driver Martin Johansson det 40-åriga bolaget, som idag mår bättre än någonsin.

I och med förvärvningen av bolaget Datakabel år 2000 började vi tillverka kablage. År 2007 köpte vi upp Cibes, med egen tillverkningsenhet i Estland. 2008 tog Garam sin första ISO certifiering och år 2009 intensifierades den egna produktionen i Estland. År 2010 blev vi distributör av ODU-kontaktdon och 2015 IPC-certifierades bolaget.

Bolaget kan idag klassas som medelålders, men det är dock inget fel på hälsan. Bara under det senaste året har vi vuxit med ca 20 %.

Denna resa och framgång hade inte varit möjlig utan trogna kunder och leverantörer. Men ej heller utan Garams viktigaste resurs; våra medarbetare. Vi är alltid på jakt efter ny, kompetent personal – tag gärna kontakt!