Scroll Top

ODU

Avancerade kontaktdon i plast och metall

ODU – Global närvaro med perfekta kontakter

ODU AMC

ODU är en av de ledande internationella leverantörerna av kontktdonslösningar. Förtaget har 2 300 anställda runt om i världen och omsätter över 200M €. Företagsgruppen har sitt huvudkontor i Mühldorf am Inn, Tyskland, cirka 80 km öster om München. ODU har också produktions- och logistikplatser i Sibiu / Rumänien, Camarillo / USA, Shanghai / Kina och Tijuana / Mexiko.

Hos ODU finns all relevant kunskap och viktiga teknologier under ett tak: design och utveckling, tillverkning av egna verktyg och unika maskinkonstruktioner, formsprutning av plast, stansning, svarvning, pläterring, montering och kablagetillverkning.

Företaget har representanter runt om i hela världen och ett internationellt distributionsnätverk. Detta nätverk inkluderar försäljningskontor i Kina, Danmark, Tyskland, Frankrike, Hongkong, Italien, Japan, Korea, Rumänien, Sverige, Storbritannien och USA, samt många globala försäljningspartners.

ODU LEVERERAR KVALITETSPRODUKTER INTERNATIONELLT TILL KRÄVANDE MARKNADER

Med ett kundfokus och ett gediget branschkunnande har ODU etablerat sig som en ledande leverantör av elektrisk anslutningsteknik. Dessa kontaktdon säkerställer tillförlitlig överföring av kraft, signaler, data och media inom många tillämpningsområden. På framtidsorienterade tillväxtmarknader som medicinteknik, militär-, säkerhets- och kommunikationsteknik och test- och mätteknik, samt i etablerade sektorer så som industriell elektronik och fordonsindustri.

Det familjeägda företaget är ekonomiskt oberoende och grundades 1942.

Garam är distributör sedan 2010.

ODU
ODU Spring Wire

1937 – Uppfinnandet av Odu’s Spring Wire contact

Otto Dunkel fick en av sina riktiga snilleblixtar när han betraktade en man som sopade bort löv med en stor kvast. Inspirerad av kvastens individuella strån, Dunkel gör kontakten till linjer – eller med andra ord individuella fjädrar.

Resultatet – konstant kontaktresistans och stabilt kontakttryck. Detta eliminerade kontaktförbindningens svaga punkt – den opålitliga kontakten.

ODU Springtac

1955 – ODU SPRINGTAC®

Otto Dunkel GmbH får patent för produktion av den första “Federnde Steckerstifts“ – idag mer känt som “ODU SPRINGTAC® – kontakt med fjädertråd teknologi.

Cart

1969 – ODU CART

ODU börjar utveckla kontaktdon för elektronik. CARD serien läggs till produktportföljen. Kort-på-kort don möjliggör ”stackade” konstruktioner också i små utrustningar och används speciellt i kontrollsystem där utrymmet är begränsat.

Springkontakt

1975 – SPRINGKONTAKTER

ODU Steckverbindungssysteme GmbH & Co. KG Grundas som ett marknads och försäljningsföretag.

Den första kretskortskontakten produceras.

MAC

1986 – ODU-MAC

Lansering av ODU-MAC – modulärt rektangulärt kontaktsystem.

Modular rectangular connector system.

Mini Snap

1992 – ODU MINI SNAP

Starten för ODU MINI-SNAP – en cirkulär kontakdonsfamilj med push-pull låstning.

Medi snap

2002 – ODU MEDI SNAP

MINI SNAP serien utökas med ODU MEDI SNAP för medicinska applikationer.

högströmskontakter

2010 – högströmskontakter

Utveckling av högströmskontakter för bilindustrin.

AMC

2011 – ODU AMC cirkulärt kontaktdon

Den nya kontaktdonsfamiljen ODU AMC lanseras. Denna extremt robusta metallkontaktserie är speciellt designad för militär- och säkerhetsapplikationer och uppfyller alla krav när det gäller kapacitet och överföringssäkerhet.

Mac Blue Line

2016 – ODU MAC BLUE LINE

På 30-årsdagen av ODU MAC. Efter 30 års dokumenterad användning av MAC teknologi, så introducerar företaget den helt nya ODU-MAC Blue-Line. Detta utgör en helt ny klass av modulära rektangulära förbindningsdon.

masskontaktsystem

2020 – Utvecklar sitt eget masskontaktsystem

I och med introducerandet av MAC® Black-Line har ODU utvecklat sin egen lösning för masskontaktsystemsektorn.

Unikt på marknaden är det innovativa elektromekaniska låssystemet som kan manövreras helt enkelt genom att trycka på en knapp.

ODU PRODUKTER

ett stort produktutbud

Här är några av våra favoriter.

ODU
Medi-snap

MEDI-SNAP

Medi-Snap är ett cirkulärt plastdon med Push-Pull låsning eller Break-Away funktion. Denna systemlösning är skräddarsydd för dina behov inom medicinteknik, industriell elektronik och test och mät.

push-lock

MAC PUSH-LOCK

Förenklad användning med push-pull-låsning och moduluppbyggt rektangulärt don. Möjligheten till tätare stackning av don samt enklare in och urkoppling är de två starkaste egenskaperna.

AMC

ODU AMC

AMC High-Density är ett avancerat miniatyrdon med hög överföringskapacitet (USB 3.0, USB 2.0, HDMI 2.0 och Ethernet CAT5 + CAT6A).

2-I-1-LÖSNING FÖR ODU AMC® HIGH-DENSITY

2-I-1-LÖSNING FÖR AMC® HIGH-DENSITY-SERIEN

En flexibel 2-i-1-lösningen för ODU AMC High-Density erbjuder å ena sidan möjligheten att snabbt låsa och låsa upp anslutningen.

threaded connector

Threaded connector

Threaded Connector är speciellt lämpad för applikationer som kräver hög anslutningssäkerhet, eller där omgivande temperaturer och vibrationer ger upphov till för stora påfrestningar.

Höghastighetsdata

AMC – perfekt för höghastighetsdata

ODU-kontaktdon ger idealiska gränssnitt, vilket garanterar hög kvalitet och pålitlighet vid högfrekvensdataöverföring för både analoga och digitala signaler.

KATALOGER

Cirkulära plast
Cirkulära metall
Rektangulära
MIL-SPecade kontaktdon